14 June 2011

weddinggggg

sayee kan, sebenarnye ske tgk org kawen. ske g kenduri kawan2 kawen. tapi kalau org dekat2 umah, x ske sgt. ntah la knape.

2 mggu lepas, kawan abg abdul kawen. kebetulan plak mggu tu dia cuti. agong's birthday kan. maka, terkedek2 la kami g kenduri tu. tapi ada 2 ketoi je gambar. x kira, nak tunjuk jugak.

abg abdul memanjangkan leher, cari geng sekolah.

masa ni kami smpi awal. kul 1230 dah siap mkn. lepas mkn, dia cari la geng2 nak sembang. pastu, sembang2 smpi dekat kul 2 baru balik. punye la lama g kenduri ni. dasat btul. bergelas2 air abis. haha.

macam kami plak pengantin baru.

ni satu2nya gambar yg ada ramai2. gambar lain dlm camera lain. cari jugak dlm fb abg abdul kot ada yg tag, tapi macam xde pulak. huhuhu.

ada satu kesah pak pandir dan mak andih tau mggu yg sama tu. hahhaha, lawak bile ingt balik.

kesahnya bermula begini; sayee dan abg abdul gerak ari jumaat ptg. dlm kul 630 ptg lepas keje. btul2 dekat nak masuk highway gambang, sayee baru teringat baju kurung yg sayee nak pakai tu kena ada inner. dan sayee terlupa nak amik. nak patah balik, cam dah jauh. sayee pun plan nak pinjam tshirt MIL je. teruskan je la perjalanan. masa dah masuk highway plak, abg abdul baru perasan dia pakai selipar je. kasut plak x bawak. lagi la xleh nak patah balik dah..

dgn pantas dia call adik dia, nak pinjam kasut. seb baik dpt. smpi kat maran, mak call ajak teman g paloh hinai. sbb kawan rapat dia nak kawenkan anak. esoknya dah byk sgt kenduri lain dekatttt ngn umah. tu pasal nak g jugak mlm tu. bincang2 ngn abg abdul, dia kata ok jom tmn makabah. smpi jengka, dia tukar baju dlm kete je. (sbnrnye kami berdua x sempat mandi pun balik keje tu). hahahaha.

yg pandirnya, paloh hinai tu dekat je ngn kuantan ni. kiranye, kami buat keje ulang alik la mlm2 buta tu. baru smpi dr kuantan, dah patah balik ke kuantan jugak. hahaha.

lepas jmpa2 tuan umah, mkn2 seme. sembang2 gelak2 macam2. baru balik. smpi jengka dah kul 230 am. terus tdo. kul 6 bgn subuh, smbung tdo lagi. smpi kul 1030 kot. lepas tu baru rase laporrr, bgn mandi2 baru g kenduri kawan abg abdul tu. dan sayee pakai inner along la, amik kat umah jengka.

sape rase cite ni pandir sila angkat mouse.. ekekekeke..


2 comments:

  1. mouse kita terangkat tadi angah hehe :P

    ReplyDelete
  2. hahhaa, mmg pandir kan kesah ni..

    ReplyDelete

LUAHKAN RASA ANDA DISINI

Related Posts with Thumbnails

ads