19 July 2009

after 15 yrs!

smlm sayee tlg jadi driver utk mak abah. dr jengka ke ktn je. ada kenduri kawen kat bukit setongkol. mak abah sayee mmg x bole tgk sayee dok goyang kaki. sure dorg dengki. hehehe. lepas g kenduri tu, singgah petronas dpn simpang im5 sbb nak beli bekalan utk adik. abah dah malas nak g tunas manja atau mane2, so petronas pun ok la. hehe. lepas tu g jumpa adik kejap kat spbik. smntara nak tunggu adik dtg, sayee tunjuk kat mak sayee longkang yg telah disalah design tu. isk. lepas sembang2 kejap ngn adik, kitorang terus pecut g kebun. kat chenor terchenta. kampung halaman ku. hehehe. sbnrnye dah byk tahun sayee x dtg kebun. sbb sebelum ni masa musim buah, sayee kat penang. last year plak sy loser, asyik keje je. hahaha. smlm bila masuk kebun je, jd jakun tahap serious. pasal excited tgk buah rambutan byk giler. durian n manggis byk gak. tp rambutan paling byk n paling senang nak nmpk. dr dlm kete dah nmpk. hehehe. cempedak ada jugak. tp lom masak. skang yg betol2 byk adalah rambutan dan manggis. hehehe.
pandangan dari gate. byk kan?


pokok2 kitorang seme rendah2 je. tiap2 kali musim buah, abah sayee 'tutuh' pokok2 ini. xnak bg dia tggi sgt. hehehe. leh petik2 je. terus mkn.



leh petik je. betol, x tipu. hehehe.



yg lebih hebat lagi, sayee yg mempunyai ketinggian sekadar 165cm, bole petik ngn gigi. hehehe. hebat!! inilah hasil titik peluh kami adik beradik (masa tu adik belom lahir) menyiram pokok tiap2 petang 15 yrs ago. sbb masa mula2 tanam pokok ni, lom ada water supply kat situ. so kena angkut air dlm botol dr umah. penuh bonet kete cah. sungguh byk jasa cah. sbb tu sayee sayang cah sayee..!!

17 July 2009

sudu garfe senduk sudip etc etc..


tadaaaaa... ini adalah hasil usaha gigih sayee di satu hari yg hening.. membasuh sudu garfu senduk etc etc adalah satu kerja yg paling tidak disukai. bagi la kuali bontot itam legam skali pun, sayee lebey rela. tp sudu yg sgt banyaaaakkk tidak sanggup sungguh. tp pada satu hari yg hening tu, sayee berjaya menghadapi ketakutan terhadap sudu dan garfu dan senduk. hahahahaha.. banyak giler yg telah dibasuh oleh sayee ni kan. terasa hebat sgt yg tidak terhingga!! hehehehe..tahniah angah!! :D

Hari Melawat Kawasan

Hari ini pagi2 lagi mak dah kejut ajak teman dia melawat kawasan. aduhh kena jadi driver lagi la ni. isk. kalau dpt upah laptop baru kan best. hehehehe..

kawasan yang terlibat pada hari ini adalah kawasan dekat2 ngn kampung sayee.. chenor terchentaa.. sekolah2 yang kami pergi mcm byk gak ar. ada 7 kot. yg last skali x sempat jmpa guru besar sbb dah balik dah solat jumaat. huhuhu.. next time ye mak.

masa nak g skolah yg pertama tu kena lalu satu kawasan tanah runtuh. wpun ni adalah kampung sayee tp sgt la dah lama x balik sini sbb tok nenek x dok sini lagi dah. dok ngn anak2 sbb dorg dah x sehat. huhuhu. masa otw g skolah x sempat nak benti amik gmbr, ni gmbr masa dah nak balik. sebelom smpi sekolah yg ke 2. huhuhu. sayee mcm berminat nak share gmbr2 ni sbb sayee kan geotechnical engineer. hahaha. so mmg la teramat berminat ngn slope. so saje nak share gmbr2 ni je la. ada 3. mmg niat nak explain sket2 pasal slope failure ni. tp xpe la. ni bukan kes yg kritikal sgt. ada byk lagi yg lebey kritikal. huhuhu. tgk je la.




















09 July 2009

Album Kunang-kunang =)

smlm lunch hour sayee x kuar opis.. sbb late bfast.. so kenyang lagi laaa kan.. pastu sy menghebatkan diri sendiri utk buat cover album tunang2 sayee.. hehehehe.. ni la hasil nyeeee... cantikss..ada org tu dah ada album sendiri, tp dia ajak tukar plak.. sbb dia dengki sayee punye lebey comeyyy!! hehehehe...

*27.06.09~~still fresh in my mind.. =)

mOnKeY buSinEss..!!

MONKEY BUSINESS !!!!! mlm td sayee beli bed sheet baru.. hehehe.. tgk la gmbr2 yg sempat di pukul.. hehehehe.. ucapan utk achikss, kalau awak dtg umah sayee, pasti bed sheet ini utk awak titonzz.. hehehehehe..
ni gambar kat bawah, area kaki.. monkey gurl kiss mongkey boy.. hehehe..smpi meWAAhhh buntoTss diaa.. hehehehe.. cute!!
ni gambar kat pillOw case.. monyetsss jantan kissH pipi monyetsss betinaA!!!!.. heheheh super comeyyy!!!
yang ni plaksss view seme skali.. hehehe i likee!!!!!!

03 July 2009

my only niece's ear transplant



this is my niece.. ameliya nabila, 3. last week, 25 jun 09 dia selamat dibedah untuk selesaikan masalah telinga. sayee x tau bahasa perubatan ni.. so tak dapat la explain lebey2.. yg pasti nya lepas ni kebarangkalian utk dia mendengar dan bercakap adalah sangat tinggi.. bole g skolah.. bole joget2 bila dgr lagu.. juz like his lil brother ammar Q. insyaAllah. 10 july nti kena g follow up, if everything ok, dah bole letak alat yg kat bhgn luar plak. x sabar nak dgr dia panggil 'tante'..

tq to all doctors and nurses and every staffs kat HUKM yang terlibat dengan pembedahan utk my only niece ni.. tingkat brape pun xtau.. but deepest thanx. jasamu dikenang. dan insyaAllah akan mendapat ganjaran pahala. dan gaji of course.. :D

SBPIK - 2 july 09 - 1745





OMG.. those pics are extremely horror.. kat skola adik sayee plak tu.. kalau tiap2 kali ujan jadi camni, mampu ke skola tu bertahan.. dear engineers, wut do u guys think? skola ni area bukit2 mungkin before developement. camne mpk leh bg kelulusan ek? x check dlu ke? bahye.. seriauuu je tgk.. air laju cam air terjun kat berkelah.. isk isk..

01 July 2009

kanda abdul sahaairul...

" kanda abdul sahaairul..!!" sebut ikut mcm citer 3 abdul tu ye.. hehehe.. saye dah dpt sorang abdul.. abdul sayee ni sejak bertunang jadi cam baik plak.. xde nak bertaki2 ngn sayee.. baru rase secure kot.. hahahha.. perasan! ni gmbr dia masa ari bertunang.. pas abis majlis dia kena heret masuk dlm umah.. amik gmbr2 laa sket.. tgk la muka dia sengeh mcm dia sorang je dpt tunang.. hehehhe.. comel! i love you kanda!! :D

Related Posts with Thumbnails

ads