31 August 2010

part of marriage


To those who are married, .. Not married .. and soon to be married, hope you will be touched with this story...

===========================

When I got home that night as my wife served dinner, I held her hand and said, I've got something to tell you. She sat down and ate quietly. Again I observed the hurt in her eyes.


Suddenly I didn't know how to open my mouth. But I had to let her know what I was thinking. I want a divorce.. I raised the topic calmly.



She didn't seem to be annoyed by my words, instead she asked me softly, why?



I avoided her question. This made her angry. She threw away the chopsticks and shouted at me, you are not a man! That night, we didn't talk to each other. She was weeping. I knew she wanted to find out what had happened to our marriage. But I could hardly give her a satisfactory answer; she had lost my heart to Dew. I didn't love her anymore. I just pitied her!



With a deep sense of guilt, I drafted a divorce agreement which stated that she could own our house, our car, and 30% stake of my company.



She glanced at it and then tore it into pieces. The woman who had spent ten years of her life with me had become a stranger. I felt sorry for her wasted time, resources and energy but I could not take back what I had said for I loved Dew so dearly. Finally she cried loudly in front of me, which was what I had expected to see. To me her cry was actually a kind of release. The idea of divorce which had obsessed me for several weeks seemed to be firmer and clearer now.



The next day, I came back home very late and found her writing something at the table. I didn't have supper but went straight to sleep and fell asleep very fast because I was tired after an eventful day with Dew.



When I woke up, she was still there at the table writing. I just did not care so I turned over and was asleep again.



In the morning she presented her divorce conditions: she didn't want anything from me, but needed a month's notice before the divorce.



She requested that in that one month we both struggle to live as normal a life as possible. Her reasons were simple: our son had his exams in a month's time and she didn't want to disrupt him with our broken marriage.



This was agreeable to me. But she had something more, she asked me to recall how I had carried her into out bridal room on our wedding day.



She requested that everyday for the month's duration I carry her out of our bedroom to the front door ever morning.. I thought she was going crazy. Just to make our last days together bearable I accepted her odd request.



I told Dew about my wife's divorce conditions.. . She laughed loudly and thought it was absurd. No matter what tricks she applies, she has to face the divorce, she said scornfully..



My wife and I hadn't had any body contact since my divorce intention was explicitly expressed. So when I carried her out on the first day, we both appeared clumsy. Our son clapped behind us, daddy is holding mummy in his arms. His words brought me a sense of pain. From the bedroom to the sitting room, then to the door, I walked over ten meters with her in my arms. She closed her eyes and said softly; don't tell our son about the divorce. I nodded, feeling somewhat upset. I put her down outside the door. She went to wait for the bus to work. I drove alone to the office.



On the second day, both of us acted much more easily. She leaned on my chest. I could smell the fragrance of her blouse. I realized that I hadn't looked at this woman carefully for a long time.. I realized she was not young any more. There were fine wrinkles on her face, her hair was graying! Our marriage had taken its toll on her. For a minute I wondered what I had done to her.



On the fourth day, when I lifted her up, I felt a sense of intimacy returning. This was the woman who had given ten years of her life to me.



On the fifth and sixth day, I realized that our sense of intimacy was growing again. I didn't tell Dew about this. It became easier to carry her as the month slipped by. Perhaps the everyday workout made me stronger.



She was choosing what to wear one morning. She tried on quite a few dresses but could not find a suitable one. Then she sighed, all my dresses have grown bigger. I suddenly realized that she had grown so thin, that was the reason why I could carry her more easily.



Suddenly it hit me... she had buried so much pain and bitterness in her heart. Subconsciously I reached out and touched her head.



Our son came in at the moment and said, Dad, it's time to carry mum out. To him, seeing his father carrying his mother out had become an essential part of his life. My wife gestured to our son to come closer and hugged him tightly. I turned my face away because I was afraid I might change my mind at this last minute. I then held her in my arms, walking from the bedroom, through the sitting room, to the hallway. Her hand surrounded my neck softly and naturally. I held her body tightly; it was just like our wedding day.



But her much lighter weight made me sad. On the last day, when I held her in my arms I could hardly move a step. Our son had gone to school. I held her tightly and said, I hadn't noticed that our life lacked intimacy.



I drove to office.... jumped out of the car swiftly without locking the door. I was afraid any delay would make me change my mind...I walked upstairs. Dew opened the door and I said to her, Sorry, Dew, I do not want the divorce anymore.



She looked at me, astonished, and then touched my forehead.. Do you have a fever? She said. I moved her hand off my head. Sorry, Dew, I said, I won't divorce. My marriage life was boring probably because she and I didn't value the details of our lives, not because we didn't love each other any more. Now I realize that since I carried her into my home on our wedding day I am supposed to hold her until death do us apart.



Dew seemed to suddenly wake up. She gave me a loud slap and then slammed the door and burst into tears. I walked downstairs and drove away.



At the floral shop on the way, I ordered a bouquet of flowers for my wife. The salesgirl asked me what to write on the card. I smiled and wrote, I'll carry you out every morning until death do us apart.



That evening I arrived home, flowers in my hands, a smile on my face, I run up stairs, only to find my wife in the bed - dead.:(

===========================

~~the small details of your lives are what really matter in a relationship. It is not the mansion, the car, property, the money in the bank. These create an environment conducive for happiness but cannot give happiness in themselves. So find time to be your spouse's friend and do those little things for each other that build intimacy. Do have a real happy marriage! Many of life's failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up.



30 August 2010

separa transform... =)

bulan2 puasa ni byk pulak buah2an tempatan. dlm umah sepakat-membawa-berkat cuma ada 2 insan yang menginap. bulan-bulan puasa ni, kalau hari siang rase nak mkn abis. tapi lepas berbuka rase kenyang2 terus lupa nak mkn. hmm.

sayee sebenarnya snap gambar ni sbb nak tunjuk fridge sayee yang dah separa transform ni. 2 drpd 3 rows ni dah berisi dengan tupperware products. tinggal satu kat atas tu, sayee maseh guna mangkuk bertutup untuk letak cili blender dengan bawang blender. soon, akan di ganti.... hehehhe..

dan, yang paling bawah tu kan sepatunya tempat letak sayur. tapi sejak segala mala sayur di transfer ke dlm bekas kuning gedabak tu, sayee pun letak stok chocolate kat bawah skali tu. hehehhe. chocolate langkawi tak abis2 lagi. nnti raya, confirm sayee hidangkan ganti biskut raya. hehehhee.




~~nnti bila rak kering dah transform, sayee update ok.. cik sa'adiah kata sayee sungguh "bini-bini orang" sbb menggilai tupperware. hahhahha.



28 August 2010

puding roti berkismis

smlm adalah hari cooti umum di Pahang. sayee telah berjaya buat puding roti berkismis. guna resipi kak fairus bagi. ni adalah kali pertama sayee buat puding roti. sayee nak kongsikan resipinye ye.



1) roti putih. sayee guna cap gardenia.
2) susu segar, lebey kurang 600ml



susun-susun roti atas loyang camni, curah susu atas roti.



pukul 8 sudu besar gula dan 8 sudu besar butter (tapi sayee guna marjerin sbb malas nak tggu butter lembut). pukul sampai kembang. masukkan 1 sudu besar esen vanila dan 4 biji telur saiz sederhana.
pukul lagi. last skali masukkan 2 sudu besar tepung jagung.



curah adunan tadi atas roti tadi. camni.



last skali, taburkan kismis camni.


dan bakar dengan suhu 180 selama 45 - 60 minit.


sedang dibakar


siappppppp..
tapi kenapa satu itam dan satu lagi putih? ntah laa....


~~ini pertama kali buat, sayee tak tau sepatutnya jadi camne. maka, hari ni sayee akan bawak ke opish. nak bg kat tn punye resipi.. hehehe.



27 August 2010

am i friendly??




sayee dapat award dari kak jue dan angah farina. kak jue is my virtual friend. and angah farina is my friend. and apparently they both is my friends' cousin. and i was wonder, am i friendly? hehehe.. of course i am. becoz my name is alifah. makna Alifah = Peramah... hehehhe 

i am friendly.. right???


award ni disertakan dengan tag. so, kena la jawab tag ni. 



Nyatakan 7 makanan/minuman kegemaran anda sewaktu berbuke puasa/sahur..



KUEH KERIA~~
sayee sangat gemar kueh ni, tapi baru 2 kali je beli. kalau ske, kena mkn jarang-jarang kan, baru lah dpt rasa nikmat nya...heehhe. refer here



NASI~~
i dun really like nasi, tapi sejak sayee belajar berpuasa, abah sayee mmg jenis mkn nasi dan sayee terikut-ikut lah. kalau tak mkn nasi, its ok cuma sayee mmg dah terbiasa prepare nasi untuk berbuka.



AIR SOYA CINCAU~~
sayee ske minum ni. sbb air soya ni mcm susu kan. cepat kenyang. kalau masa dahaga sgt, sayee minum byk2 pastu mesti rase kenyang giler. orang pahang kata "se-eh"


KUEH CHENOR~~
sayee ni orang chenor, sejak kecik mkn kueh chenor. tekak ni dah jadi tekak chenor instead of tekak angah. hehehe. contoh kueh chenor adalah, kueh pepena, kueh dodol kukus, kueh badak berendam. mungkin tempat lain ada gak kueh ni tapi sayee prefer orang chenor yang buatkan.


BUAH TEMBIKAI
ni pun terikut-ikut dengan abah sayee jugak. dia ske mkn tembikai setiap hari di bulan puasa. lepas berbuka dia mkn, lepas terawih dia mkn lagi.


TAU FU FA
sayee SANGAT ske tau fu fa. tapi kena makan sebaik saja azan. kalau mkn lepas mkn bende lain, sayee end up letak tau fu fa tu dalam fridge dan mkn esoknya plak.


BISKUT RAYA
bila menjelang raya, dah akhir2 ramadhan kan mesti ada byk biskut raya yang dah ready untuk di makan. bila siang hari, sayee akan tgk biskut raya tu dengan penuh terliur. hehehee.





Berikan kepada 5 orang @ lebih kepada rakan blogger anda.



all 17 followers yang sudi follow sayee.. :D




~~sayee sedang menahan bau puding roti yang baru siap di bakar. sedap betol bau dia.........hhehehe



26 August 2010

weppy 8mths abang!!!

ari ni 16 ramadhan kan? arini dah 8 bulan sayee dan abg abdul living together.. kejap je kan? rasenye baru je lagi takut2 nak dinikahkan (yes, wpun bukan sayee yang salam nak akad). tak sangka, kejap sungguh dah 8 bulan..

sempena 16 ramadhan ni, sayee sebenarnye dah plan lamaaaaaaaaaaaa dlu nak berbuka puasa ngn abg abdul kat hotel. wow!!! tapi mengambil kira beberapa keadaan, sayee terpaksa cancel kan. seb baik tak bagitau abg abdul, takut dia mengharap je. (padahal sayee yang kecewa lebey2 ni sebenarnye)

sebab yang pertama adalah, 16 ramadhan jatuh pada 26 ogos. gaji ku masuk pada 28 ogos. mane nak cekau??? hehhee.. tibe2 abg abdul bg duit last 2 days, beria sayee simpan tanak belanja sbb nak guna untuk hari ni. basically the plan is a GO. tapi tak bgtau abg abdul lagi ni.

tibe-tibe nak dijadikan cerita yang menyayatkan hati, abg abdul diserang sakit gigi lepas berbuka kat padang yesterday. dah g klinik pun lom baik gak. terpaksa lah kuburkan hasrat murni nak belanja abg abdul berbuka kat hotel (using his own money). 

untuk memujuk hati yang duka dan lara ni, sayee dengan semangat berkobar-kobar nak "bayar utang" abg abdul. iye, sayee ada utang ngn dia nak masakkan ketam masak lemak cili api. sayee tak reti siang ketam sebenarnye. kira hari ini dalam sejarah la, sayee beli ketam terus siang kat kedai tu skali. berpandukan ajaran mak (tanpa praktikal dlu2) dan jugak berpandukan ajaran kakno (my opismate).

kesimpulannya, sayee dan abg abdul celebrate usia 8 bulan perkahwinan dengan ketam masak lemak cili api..!!!

3 ekor ketam dibelah 2.... :D

zoom penyepit skeeetttt.... ;)



~~abg abdul kata nnti bila gigi dah x sakit, nak suh masak lg. sbb arini gigi sakit, x puas mkn. hehehe. sedap laa kot, tu pasal mintak lagi. ske ske ske!!!



berjaya men'dating'kan diri smlm...


hoorayyyyy.. tercapai jugak impian untuk berbuka puasa di luar smlm. sambil dating2 dengan abg abdul. ske ske ske..!!

nak tau kami ke mane? hehehe. ke tempat yang sangat ramai orang. tempat yang sangat diminati ramai di kala bulan puasa ni. di kala bulan tidak puasa, tempat ni cuma dipenuhi dengan pemain bola yang tidak diiktiraf oleh pihak pengurusan piala dunia. hahaha. kidding!! ok ok, cukup membebel. biar la bongkarkan rahsiye tempat berbuka smlm.

iye, di padang bola berhampiran masjid negeri. dekat dengan taman kerang.
kuantan, pahang DM. 

sayee dan abg abdul dah lama merancang nak g berbuka kat sini. this is my 2nd time berbuka puasa dengan abg abdul kat padang ni. kali pertama masa ramadhan 1428H. masa tu kami berdua belom ada apa2 hubungan hati. cuma sekadar teman sekerja.

ari isnin tu, mmg dah plan baik punye nak g berbuka kat padang. kat tepi padang ni ada PaRam. so mmg sayee tak yah masak untuk berbuka. beli saje. terus bawak g padang n ngappp!! tapi malangnya, ujan lebat dan ribut petir melanda kuantan. sayee dengan pantasnya memasak juadah berbuka. mmg jadi superwoman kejap. memasak dengan kadar segera. heehhee. dan abg abdul janji akan postpone rancangan ni kepada ari esoknye.

ari selasa plak, sayee dilanda sakit kepala secara tiba2. siap amik MC. betol2 tak larat. abg abdul amik sayee kat opis, bawak g klinik terus hntr balik. kete sayee pun tinggal aje kat opish.

dan akhirnya, pada 15 Ramadhan 1431H dapat la kami berdua 'ulang balik' kisah percintaan di tengah2 padang ni. skeeeee!!!



juadah berbuka sudah siap dihidang atas tikar baru beli. hehehe.


cadangan asal nak mkn laksa / bihun sup. sayee pun bawak bekal mangkuk dari umah. tapi malangnya kami stuck dlm kete sebab pusing2 cari parking. masa tu dah agak lambat, susah tol nak dpt parking. maka, beli ape aje yang mula2 nmpk. nasi ayam goreng rempah. mkn dlm polistrin aje sbb sayee bawak mangkuk tapi takde pinggan. hahaha. pastu abg abdul beli air katsira, sayee beli air soya cincau. yang pasti bekalan air teh tetap ada. sayee siap beli baru vacum flask. sbb sayee tak penah ada bende ni kat umah. hehehe. dan sayee bawak buah tembikai dan buah cempedak, bekalan cuci mulut.


bekalan air teh dlm flusk merah baru beli, air basuh tgn dlm botol biru, dan tisu dan mangkuk dan sudu.


dengan pantas abg abdul menyedut air katsira nya. belom siap hidang lagi, azan dah berkumandang.


suasana di padang. ramai kan???

lepas siap mkn, kami berdua terkedek2 ke masjid untuk solat maghrib. niat asal nak terawih skali, tapi abg abdul diserang sakit gigi. terus kami ke klinik gigi.

dari klinik, sayee pulang dengan perasaan bahagia sbb berjaya bukak puasa kat padang. tapi abg abdul pulang dengan sebondong ubat antibiotik. abg abdul ckp next time nak pegi lagi. nak kuar umah lebey awal supaya dpt tawaf PaRam. wajib la sayee mengangguk laju-laju kan..!!!


~~pagi tadi masa sahur abg abdul mkn ubat antibiotik sejurus lepas minum air teh, mungkin tidak sesuai. skang dia diserang munt munt dan cherry berry. sedang berehat di rumah. and here i am blogging di opish. ape kah?????


25 August 2010

my current interest





remember my prev entry, sayee citer pasal kegilaan sayee terhadap produk tupperware. segalanya bermula di sini; pada 8ogos sayee balik ke jengka. kebetulan mak sayee ada party tupperware. kat mercu view. ringan je mulut ni jawab 'yes' to mak, sbb kena pancing dengan free gift yang biasenye dpt bila kita g ke party tupperware camni. maka terkedek-kedek la kami berdua ke situ.

bila dengar penerangan dari Neeta ni (i think she is one of the director now), sayee sangat yakin dan bersemangat nak join. dapat pulak berbagai-bagai peluang untuk ahli yang baru nak join. lagi laa sayee seronok. and now, here i am trying hard to convince other ppl to join this business.

camtu lah serba ringkas penerangan bagaimana sayee bole terjebak ke kancah tupperware ini. dan, untuk dijadikan cerita lebey menarik, mak sayee ringan mulut pulak bgtau sayee dok kat ktn. kak neeta said, "u can come more often to the training session since u dah dekat dengan kami". huahuahua. padan muka sayee.

dan, untuk pertama kali nya sayee g ke ofis tupperware ni untuk amik barang yang sayee beli tu. which is a big box full with tupperware products. retail price is RM 317.00 which is my savings is RM 117.00 !! berbaloi-baloi issit? ehehhee..it comprises:-




* 4 Medium Square Round 880ml
* 2 One Touch Topper Small 900ml
* 2 One Touch Canister Small 2L
* 1 FreezerMate Small III 1L
* 1 CrystalWave Soup Mug 460ml
* 1 Modular Keeper with Grid 9.4L
* 1 Beverage Buddy - Cosmos 1.9L
+
1 mystery gift which is 1 CrystalWave Big Bowl (kecik sket dari periuk nasi) 

sekarang, sayee sangat amat berminat untuk jadikan this business as my part time job #2. konon2 nuffnang #1 laa. hehehhee. dan yg paling penting, sayee amat berminat untuk transform my fridge. nak jadikan lebey kemas dan tersusun dengan menggunakan tupperware products. so, my 2nd attempt is:-

FreezerMate yang sayee dpt inside the box



yg ni plak, my free gifts..!! 2 kali dtg ke party tupperware, 2 hadiah. best kan?
merah tu masa 1st time
kuning tu masa 2nd time








~~i love Tupperware. ada sape2 berminat jugak? bole contact sayee ye.


24 August 2010

234 days


hari ini adalah hari ke 234.

sambungan dari hari ke 123. another beautiful number.

and now i am waiting for 345 days married plak.

pray pray pray a lot for our happiness. Amin.

start counting.........

235,

236,

237,

238,

250,

300,

311,

322,

333,

344,

and 345....................

ni gambar newly wed... huhuhuhu..

disclaimer: kalau nyampah cepat2 tekan pangkah ok.. hehehe ;)



chocolate chip cookies

aduhhhhh, dah betol2 basi neh!!! mane tak nye, buat cookies ni 3ogos, arini dah 24 ogos. baru terkedek2 nak post entry. tapi, memandangkan sayee dah janji ngn kawan sekolah nak share resipi. so, this is the time....


bahan-bahan:-

1 cawan gula putih (sayee letak 3/4 cawan nak kurangkan manis)
1 cawan gula perang (sayee letak 3/4 cawan nak kurangkan manis)
1 ketul butter (250gm kan?)
1/2 cawan softening (lelemak sayuran)
1 biji telur
1 sb susu segar (sayee guna cap dutch lady low fat)
3 cawan tepung serbaguna
1 cawan tepung jagung (utk rangup)
1 sk garam
1 sk cream of tartar
1 sk soda bikarbonat
1 sk esen vanila
choc chips
cashew nuts (dibakar dlu bg rangup then ditumbuk)
hazel nuts (dibakar dlu bg rangup ditumbuk)

**untuk gambar bahan-bahan, refer entry tiada lagi alasan**




caran-cara:-

1) gaul gula putih + gula perang + butter + softening + telur + susu segar + esen vanila smpai sebati



2) masukkan tepung berdikit-dikit

3) masukkan garam + cream of tartar + soda bikarbonat

4) masukkan choc chips + cashew nuts + hazel nuts

5) susun atas cookie sheets








6) bakar suhu 175°C selama 10 - 15 minit



itu sahajaaaaa... senang kan?? nak tgk hasilnya lepas kuar dr oven??




di situ terdapat satu ketoi yang besar dr yg lain kan? itu ada special request dr abg abdul ku..

kalau buat cookies, lepas kuar dr oven takleh usik kan? sbb dia belom keras mcm biskut. jadi, tggu sejuk dlu sebelum cungkil2 untuk simpan. dengan bancuhan yang sayee buat ni, dapat menghasilkan choc chip cookies sebanyak bekas One Touch Canister Large (3.8L) by Tupperware Brands. berbaloi-baloiiii....

gambar diambil pada 23 ogos, tu pasal dah tggl sket. kami mkn after balik terawih. sungguh sedappppp.



Moist Chocolate Cake

yippppiieeeeeeee!!! sayee berjaya buat kek pada sabtu lepas. entry agak2 sudah basi. maaflah, tak sempat nak update blog ni. hehehe.

sayee sgt ske sbb kek sayee jadi. sbnrnye, sayee memang tak penah buat kek coklat sendirian. penah tahun lepas, sayee tolong kakak sepupu buat kek coklat. masa tu dia pun 1st time buat. bila tgk bancuhan dia sangat cair, memandai2 aje sayee suh dia tambah tepung. maka, kek coklat KERAS dia dengan bangga dapat disiapkan. sian dia, masa tu 1st time dia raya umah her MIL. sayee g jahanamkan sumthing yang dia cuba nak impresskan MIL dia. jahat sungguh sayee. hahahhaa.

back to main topic. abg abdul dan sayee dah plan nak balik berbuka puasa di umah gelanggi pada weekend lepas. sayee yang tidak bekerja pada hari sabtu, teringin nak bawak balik sumthing ke umah PIL. jadi, sayee pilih untuk buat moist chocolate cake. resipi dari Masliza Hussin ni dah lama sayee mintak. tapi belom ada kesempatan nak buat. maka, sabtu lepas sayee pun memperkotak-katikkan dapur sepakat-membawa-berkat dan berjaya menghasilkan Moist Chocolate Cake yang sungguh yummyyyyy!!!

sayee kongsikan resipi nya ye.

bahan-bahan:-

2 cawan susu pekat,
2 cawan gula
4 biji telur
2 cawan minyak
3 cawan tepung gandum
2 cawan serbuk koko
1 sb soda bikarbonat
1 sb esen vanila
2 cawan air panas

cara-cara:-

gaulkan susu pekat + gula
masukkan minyak, gaul lagi.
masukkan telur one by one
masukkan soda bikarbonat + esen vanila. gaul.
masukkan tepung gandum + serbuk koko. gaul lagi.
last skali, masuk air panas. gaul sampai puas hati.

then, bakar 180°C selama 45 minit.

untuk topping, cairkan coklat masakan dengan susu cair.


sayee dah agak lambat untuk buat topping di umah sepakat-membawa-berkat. jadi, sayee bawak saje yang belom ready dimakan. sampai kat gelanggi, baru sayee buat topping. lepas waktu berbuka ari ahad tu, seme orang dah bahagikan untuk bahagian masing-masing. maka, tinggal sket sajee yang sempat sayee selamatkan untuk di ambil gambar. mari kita lihatttt.

kabur plak. cuba lagi skali.


see, dah dok dlm polistrin. untuk dibawa pulang!!


~~oh ya, my FIL prepare bahan2 nak buat tomyam bila dengan menantu dia ni nak balik. ahad tu, sayee masak tomyam khas untuk FIL. ske betol tgk dia hirup tomyam dengan penuh berselera. dia siap pesan, tanak orang lain yang masak. nak menantu yang ni jugak masak. hehehehe. wajib lah sayee bangga!!! weeehuuuuu!!!





23 August 2010

sayee skee ini!!!

sedang sayee berhenti di trafic lite tibe2 sayee terlihat ini. satu papantanda yang agak jarang kelihatan, atau mungkin tidak kelihatan di tempat lain. kalau ada, sila bgtau sayee ye..

TAK RASA BERSALAH KE...? BUANG SAMPAH DARI KENDERAAN ANDA?
yang hujung kuning tu adalah tulisan JKR.

sungguh sayee tidak sangka ada papantanda begini. di kuantan ye. sayee penah attend meeting dengan USPN (Unit Senggara Persekutuan Negeri), Pengarah ada bgtau pasal JD kuantan skang dah mula keluarkan papantanda canggih. sekarang baru sayee paham ape yg dia maksudkan.

CAYA laHH JD Kuantan !!!


mari kita zoom sket kat mana tempat kejadian.


nampak signboard kedai dalam bulatan merah buatan sayee itu? ini adalah signboard kedai COWBOY kan? iye, tempat kejadian adalah di hadapan COWBOY kuantan yang baru. ape2 pun, sayee amat sangat menggemari papantanda ini..!!!


~~oh ya, kepada para pengguna cowboy kuantan, kedai yang baru ini akan dibuka pada 28/8/2010. sayee lalu pg td dan ternampak. hehehe. mari kita serbu.... :D





22 August 2010

no more sadness =)

sayee penah post entry ttg mencuci mouse kat opis sayee dlu. refer: aktiviti mencuci mouse..~~sadness !! tapi hari ini sayee tidak lagi bersedih. kerana ape???



tadaaaaaa, sayee sudah mempunyai wireless mouse. optical ok, bukan scroll. hehehehe. ske ske ske...

sayee tak beli pun mouse ni. tapi sayee dapat ihsan dari kedai komputer tempat sayee belikan HP Touch Smart untuk abah sayee. sayee mintak free gift yang biase dpt kalau beli komputer tu kan, tapi takde. dia cuma bg sayee cabutan bertuah. dan sayee dpt ini. memandangkan set touch smart tu sudah ada wireless mouse, sayee pu curik laaa mouse ini... hehehehe... ske!!!



~~masa beli touch smart HP, sayee tanye cap acer. HP = RM3588 tapi acer = RM 3599. walaupun RM11 je beza, tapi??? HP dah dikalahkan oleh acer kah?




21 August 2010

my first attempt

sekarang sayee sedang menggilai tupperware
dan semakin rajin pegi training untuk new consultant
nnti sayee buat entry kesah sayee terjebak ke kancah tupperware ini
tapi ni sayee nak tunjuk cubaan pertama sayee menggunakan produk tupperware untuk fridge sayee
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
this is Modular Keeper with Grid 9.4L
sangat best sbb bole masuk seme jenis sayur2an dan bole bertahan lebey lama
ske! ske! ske!




~~selain nuffnang, ini adalah part time job sayee sekarang. mula2 sayee akan mencari calon2 di sekitar diri sayee sendiri. lepas ni bersiap sedia lah untuk sayee menyerang kamu, para pembaca blog ini. kuang kuang kuang.



Related Posts with Thumbnails

ads