23 July 2011

LOVE IT OR LIST IT

haiiiiii

maseh lagi dalam cerita obses ku tentang channel 706. biasenye bila malam abg abdul yang tgk tv. dia tgk bola la, berita la, etc la, etc la. sayee biase tgk food network tu smpi kul 7 je. sbb last skali rachel ray punye show kul 630 - 700. lepas tu sayee nak g bersilat plak buat house chores sket2. tak tgk la tv.

ada satu hari tu, abg abdul balik lmbt. maka, kul 9 mlm pun sayee dok cangok depan tv. sayee pun bukak la 706, pastu ada rancangan LOVE IT OR LIST IT. macam menarik. rupenye bila dah kul 9 mlm, food network asia dah jadi life inspired. citer pasal rumah2 seme ni.

ok, tentang rancangan ni plak, meh kita baca ni.


ABOUT THE SHOW
When a house no longer feels like home, homeowners are left with a big financial and emotional question: renovate or real estate? Love It or List It helps fed-up homeowners decide. In each hour-long episode realtor David Visentin and designer Hilary Farr compete for the homeowners' final decision to stay or go. David's insider perspective on the real estate market helps target listings to prospective buyers, but Hilary is determined to show homeowners that, within their budget, she can transform their worn-out house into a castle they can love. If the owners decide to list it, Hilary's hard work adds to the home's resale value. It's a tough decision either way. Which choice would you make?

ni lah david n hilary


ooooo, maknenye ni rancangan realiti la. kalau ada tuan umah yang dah fed up ngn umah sendiri, tak puas hati ngn umah sendiri ke, bole la contact David dan Hilary ni. untuk mintak pandangan dan pendapat. kira macam deko bersama eric la jugak. cuma bezanye, eric tu dia buat keje renovate je sorang2. yg ni plak, dia compete antara designer dengan agent umah ni. sape yang bole tolong tuan umah ni. sorang kena ubah umah tu bg tuan umah puas hati, sorang lagi kena cari umah lain yang memenuhi syarat nak kriteria tuan umah la. last skali tuan umah akan decide la nak stay kat umah lama yang dah renovate tu, atau nak pindah umah baru jumpa tu.

best kan? sayee baru tgk satu episod je. pasangan tu ada 2 orang anak lelaki dan sorang anak pompuan. dok kat umah semiD tak ingt plak brape tingkat. rasenye 2 tingkat tapi ada basemen skali. masalah dorg ialah, bilik tak cukup sbbnye dorg baru amik anak angkat (pompuan tu) dan xde bilik kosong, jadi dorg ubah sendiri buat bilik utk anak dara tu. share toilet ngn master bedroom. jadi, privacy takde. lagi satu masalah nye ialah, dorg ni byk barang peribadi, so tak cukup space. dan suami nye plak, byk buat keje kat umah. so, perlukan tmpt untuk jadi kan home-office.

skang ni, sayee dah dapat rancangan baru untuk di layan. zasssss.


2 comments:

  1. adeh...tu semer beyong kan...aiyaaaaa....

    ReplyDelete
  2. iye ej, jom tukar beyongggGGG... ekeke..

    ReplyDelete

LUAHKAN RASA ANDA DISINI

Related Posts with Thumbnails

ads