10 July 2012

panjang citernyeeeee...

as salam...

byk citer sayee nak update.. tapi tak pandai nak curik masa untuk update blog.

lepas entry 23may, abdullah solleh masuk spital. asalnye demam, tapi jadi panjang citer smpi 3 mggu dok kat wad. 

kami discaj 14jun, esoknye tu patut sayee dah masuk keje. tapi sayee sambung cuti 3 hari. maka 20 jun sayee masuk keje. 

sayee dapat pengasuh untuk hantar solleh, tapi 20 jun tu anak pengasuh (solleh panggil mama) kena chicken pox. maka, sayee berulang dari jengka - kuantan setiap hari. tak sempat nak update blog langsung. 

baru2 masuk keje, sayee terpinga2 tak tau nak start keje dari mana. nak cari masa nak mengepam lagi, nak kemas umah lagi, nak sedey2 pk anak jauh ngn sayee lagi etc etc. mmg agak stress. tapi alhamdulillah susu sayee tak merudum. sayee masih dapat menyusukan solleh tanpa sebarang kekangan. 

dan lagi, sayee kena serangan hama sebab rumah tu lama kena tinggal. hama dari lipas buat badan sayee gatal2 seluruh badan. mujor tak kena kat solleh. skang umah dah ok lepas kena sembur ngn ridsect 2 botol besar. dan sayee tabur ubat gegat suh semua lipas durjana tu lari. skang ni masih ada sket2 lagi lipas yang paling durjana dan brutal tahap tak takut dengan ubat gegat. kalau sayee jumpa mmg nahas la lipas tu. hahahah.

kesah solleh minum botol sepanjang siang mmg agak mencabar. nak cari botol dan puting yg sesuai mmg agak payah la. tapi skang dah ok. dia sgt sesuai dengan botol treenie 2oz dan puting cap japlo tu. nanti sayee amik gambar botol dia ye. setakat ni sayee dah beli 24 botol tu sbb sangat suka. senang nk simpan ebm. leh direct pasang pada medela harmony, leh jadi storage bottle dan leh jadi feeding bottle. mmg sangat admire kat botol tu.

setiap citer ni nti sayee akan huraikan lagi dalam entry berasingan la. esp pasal dia warded tu. mmg byk kesah suka dan duka kat hospital. dan update pembesaran solleh pun nnti entry lain la ye.

entry ni sekadar sayee buat come back aje la.. chewaaaahhh.. tak menahan nk come back bagai....

sayee attach kan gambar utk tatapan ye..

+ tgh siap2 nak balik kuantan. posing dlu +

+ kerusi cap giant tu mmg best! senang nk mandikan solleh +

+ gambar latest 1 july +

+ ske gambar ni wpun nmpk sayee suku muka je +


2 comments:

  1. angah, bottle treenie tu cemane bentuknya?

    ReplyDelete
  2. nti angh post gmbr dlm blog k..

    ReplyDelete

LUAHKAN RASA ANDA DISINI

Related Posts with Thumbnails

ads