19 July 2009

after 15 yrs!

smlm sayee tlg jadi driver utk mak abah. dr jengka ke ktn je. ada kenduri kawen kat bukit setongkol. mak abah sayee mmg x bole tgk sayee dok goyang kaki. sure dorg dengki. hehehe. lepas g kenduri tu, singgah petronas dpn simpang im5 sbb nak beli bekalan utk adik. abah dah malas nak g tunas manja atau mane2, so petronas pun ok la. hehe. lepas tu g jumpa adik kejap kat spbik. smntara nak tunggu adik dtg, sayee tunjuk kat mak sayee longkang yg telah disalah design tu. isk. lepas sembang2 kejap ngn adik, kitorang terus pecut g kebun. kat chenor terchenta. kampung halaman ku. hehehe. sbnrnye dah byk tahun sayee x dtg kebun. sbb sebelum ni masa musim buah, sayee kat penang. last year plak sy loser, asyik keje je. hahaha. smlm bila masuk kebun je, jd jakun tahap serious. pasal excited tgk buah rambutan byk giler. durian n manggis byk gak. tp rambutan paling byk n paling senang nak nmpk. dr dlm kete dah nmpk. hehehe. cempedak ada jugak. tp lom masak. skang yg betol2 byk adalah rambutan dan manggis. hehehe.
pandangan dari gate. byk kan?


pokok2 kitorang seme rendah2 je. tiap2 kali musim buah, abah sayee 'tutuh' pokok2 ini. xnak bg dia tggi sgt. hehehe. leh petik2 je. terus mkn.



leh petik je. betol, x tipu. hehehe.



yg lebih hebat lagi, sayee yg mempunyai ketinggian sekadar 165cm, bole petik ngn gigi. hehehe. hebat!! inilah hasil titik peluh kami adik beradik (masa tu adik belom lahir) menyiram pokok tiap2 petang 15 yrs ago. sbb masa mula2 tanam pokok ni, lom ada water supply kat situ. so kena angkut air dlm botol dr umah. penuh bonet kete cah. sungguh byk jasa cah. sbb tu sayee sayang cah sayee..!!

1 comment:

  1. waaaa bestnya angah.. pos la kat aku ckit buah2 an tuu

    ReplyDelete

LUAHKAN RASA ANDA DISINI

Related Posts with Thumbnails

ads